Debat en línia sobre els reptes i riscos de la intel·ligència artificial (IA), celebrat el 18 de novembre de 2020 i organitzat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), en el marc del cicle #DebatsMNACTEC.

Va comptar amb la participació d’Héctor Geffner, director del grup de recerca en Intel·ligència Artificial i investigador ICREA del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra, i Itziar de Lecuona, professora del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona, sotsdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la mateixa universitat i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. El periodista científic Xavier Duran en va ser el moderador.

La intel·ligència artificial (IA) és cada cop més present a la nostra societat. La IA és la informàtica aplicada al desenvolupament d’algorismes que permeten a un ordinador percebre el seu entorn lògic i prendre decisions per maximitzar les seves possibilitats d’èxit en una o més tasques. Els cotxes autònoms, els assistents virtuals al mòbil o l’anàlisi de gran volum de dades per a decisions empresarials o per a la recerca mèdica en són exemples.

L’ús de la IA s’ha estès en sectors com la indústria, els transports, la salut o les finances, i es preveu un creixement exponencial en els propers anys. En aquest nou context, sorgeix la necessitat d’una reflexió ètica que acompanyi la implantació d’aquesta nova forma de coneixement, amb l’estudi dels perills que comporta i la definició dels reptes ètics i jurídics que cal afrontar.

En aquest debat coneixerem què és la intel·ligència artificial i n’analitzarem les oportunitats i els perills.

Comparteix /

Subscriu-te al canal i no et perdis les novetats!