Debat sobre el metavers, quines possibilitats ofereix i quines implicacions personals, socials i culturals pot tenir la irrupció d’aquest nou paradigma tecnològic. Celebrat el 6 d’octubre de 2022 i organitzat pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), en el marc del cicle #DebatsMNACTEC.

Va comptar amb la participació de Jordi Vitrià, catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat de Barcelona; Elisabet Roselló, fundadora de Postfuturear, consultora en estratègia, innovació i recerca de tendències, i Marc Cortés, assessor en transformació digital i creixement de negoci i professor de màrqueting a ESADE. El periodista científic Xavier Duran en va ser el moderador.

Els metaversos són entorns en què els humans interactuen i intercanvien experiències virtuals mitjançant l’ús d’avatars, a través de dispositius físics (ulleres, sensors, etc.), en un ciberespai que actua com una metàfora del món real.

Diversos gegants tecnològics d’arreu del món estan desenvolupant la seva oferta en aquest nou univers digital, amb aplicacions en diferents àmbits, com l’entreteniment, el comerç electrònic, el treball en remot, l’esport o l’educació.

En què consisteix el metavers i quines possibilitats ofereix aquesta nova tecnologia als usuaris i les empreses? En quin estat real es troba el seu desenvolupament? Quines implicacions personals, socials i culturals pot tenir la irrupció d’aquest nou paradigma tecnològic?

Comparteix /

Subscriu-te al canal i no et perdis les novetats!