Fem un viatge per un element singular del patrimoni industrial de Catalunya, la colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders, a la comarca del Baix Penedès. Es tracta de l’única colònia ferroviària d’aquestes característiques al nostre país, amb pavellons d’habitatges per als treballadors i serveis comunitaris.

La història de la colònia comença l’any 1901, quan l’empresa MZA (Madrid Zaragoza Alicante) redacta un projecte on amplia la platja de vies de l’estació de Sant Vicenç de Calders. En aquest moment, la companyia preveu que l’estació necessitarà un nombre considerable d’agents ferroviaris per al seu funcionament i decideix construir-hi habitatges per als treballadors i les seves famílies. Des d’aquell moment i fins als anys 1920, es van construir els habitatges més significatius de la colònia ferroviària, que han arribat fins als nostres dies.

Descobrim la història d’aquesta colònia singular, els espais que la conformen i com era la vida quotidiana per a les persones que hi vivien.

Comparteix /

Subscriu-te al canal i no et perdis les novetats!